Om oss 2018-07-12T11:58:12+00:00

Vår historia

Kjell Spolander drog i gång verksamheten för 37 år sedan. I små lokaler på Industrivägen. När Kjell gick ut gymnasiet 1981 fanns de ont om jobb i malmfälten. Han beslutade sig för att skaffa F-skattesedel och startade sitt första företag under namnet FA-Fältsvets som senare bildades om till aktiebolag.
Hans första bil var en Ford Transit som han byggde ett kapell på för att kunna forsla sin verkstadsutrustning. Under 80-talet arbetade Tage och Kjell mycket efter Norgevägen. Många fina jobb, dom har svetsat allt från flygplan till fartyg. Man var i gång dygnet runt berättar Tage. 1983 började vi sänka hyttar till lastmaskiner åt CAT och 1993 utvecklade vi tillsammans med Volvo CE Märkta hyttar för gruvindustrin.
Tage jobbade sina sista dagar i Juli 2016 och somnade in i september 2016, 83 år gammal. Nu lever han kvar i minnet som norrbottens bästa svetsare och den kunskap han lärt ut är ovärderlig.
Idag är Jonas son till Kjell också involverad i företaget. Jonas är oerhört duktigt och noggrann i sitt yrkesutövande och hann få över 10 års spets kompetens från Tage. Det känns fantastiskt roligt att vi nu är två stycken med stark vilja och höga krav. Tillsammans med våra anställda så är vi ett starkt team med höga ambitioner.